Laszlo Toth, fd VD och ägare till TN Bilservice berättar.. 

Om TN Bilservice från starten 1982:

” Det var två killar som startade firman den 3.-e september 1982 på Köpenhamnsvägen 39 i Malmö. Laszlo Toth och Ervin Nemes använde första bokstaven på resp. Efternamn, därav TN.

Verkstaden och bensinmacken var som alla andra den tiden. Men snart urskiljde sig från mängden genom modern marknadsföring och arbetsmetoder. Det blev rejäl fart på verksamheten när folk upptäckte att TN var lika duktig på bilelektronik som på motorer eller automatlådor.

1986 blev Laszlo Toth ensam ägare till firman. Lokalen blev snart för trångt för verksamheten, så uppstod ett behov av större och modernare verkstad.

I slutet av 1987 blev konceptet klart, TN slutade med att vara allbilsverkstad. Mellan Jul och Nyår flyttade på Limhamns industriområde. Väl där på Magasinsgatan fortsatte verksamheten som Toyota och Volvo specialist. Modern utrustning, dagsfärska reparationshandböcker hjälpte TN att alltid göra ett perfekt arbete.

Datoriseringen kom redan 1989 i verksamheten. Det hjälpte oss att göra ännu bättre service. Kunderna var nöjda med TN-s arbete och uppstod långvariga kundrelationer. TN har flera sådana kunder där både farfar, far och sonen är nöjda och trogna kunder i många år.

Åren går och ägaren åldras. Det blir dags att överlämna rodret till ungdomarna. Bästa lösning är att ge nycklarna till Julius Nolin Persson, en samvetsgrann och duktig kollega. Så blev det. Från halvårsskiftet 2015 tog han över ansvaret till allas glädje, för han var omtyckt och uppskattad av kunderna under de åren han var anställd. ”

TN Bilservice från 2015

Verksamheten fortsatte i samma lokaler på Magasinsgatan i ytterligare några år. 2017 blev det dock riktigt akut att finna ny lokal då Industriområdet på Limhamn skulle utrymmas, rivas och ge plats för bostäder.

Det var inte lätt att hitta en ny lämplig lokal och helt omöjligt att finna den i Limhamn. Till slut fick vi tag på en bra lokal på Företagsvägen 29 i Arlöv, alldeles i närheten av Burlövs Center och några hundra meter från goda tågkommunikationer med Malmö och Norrut. Sommaren 2018 gick flyttlasset till Arlöv. Vår nuvarande verkstad och där du som kund numera kan hitta oss. Vi har en mycket modern, stor och trevlig verkstad med många möjligheter. Vi har fortsatt med konceptet Volvo och Toyota specialisten och vi investerar ständigt i kunskap och utrustning. Vi har en trevlig och väl tilltagen kundmottagning och vi hoppas att du som kund alltid ska känna dig Hjärtligt Välkommen. Vi är också väldigt glada över att Laszlo, årgång 2022, fortfarande är ”still going strong”, lika påläst som tidigare och gärna låter sig anlitas som expertkonsult för att kapa toppar vid hög arbetsbelastning. Bättre kan det ju inte vara.